Letölthető
dokumentumok

Kezdőlapnak :: Ajánlom az oldalt egy barátomnak :: Hozzáadás a kedvencekhez
Ismertető

MŰVÉSZI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNY BEMUTATÁSA

1998-ban megalakult a Művészi Társaság Alapítvány, amely 1999. április 14-én, az 1997. évi CLVI. törvény 22.§-ának /3/ bekezdése alapján 7481. sorszám alatt kiemelkedően közhasznú szervezetként került bejegyzésre.

A Társaság elsőrendű célja, hogy megkísérelje annak a művészi-szellemi közegnek az újrateremtését, amely a korábbi gyökerek alapján, a huszadik század első felére megérlelődve az egyetemes művelődés integráns részévé tette a magyar művészetet. Az Alapítvány tagjai tudásukkal, tapasztalatukkal, eredményeikkel, nemzetközi hírükkel és a Társaságban kifejtett tevékenységükkel azt kívánják szolgálni, hogy az ezredforduló idejére ismét életre keljen, és erőre kapjon a magyar kultúra történetének e korábban oly fontos folyamata.
A munka kiinduló pontja, hogy a Társaság saját tagjaival és meghívott művészek segítségével olyan kulturális értékeket mutat be, vagy elevenít fel, amelyek e pillanatban méltatlanul háttérbe szorultak vagy hiányoznak a hazai műveltségből. A Társaság egyformán súlyt helyez magyar és külföldi művek előadására.
Elsődleges cél összművészeti alkotások, előadások létrehozása, amelyekben nemcsak a sokféle eredetű szellemi értékek, hanem a különböző művészeti ágak is szerves egységben jelennek meg a közönség előtt. Ezekben szerepet kapnak a klasszikus és kortárs zeneirodalom, a táncművészet, a színházművészet, és az előadásokhoz kapcsolódva a képzőművészet és az irodalom is.
A Művészeti Társaság programjainak kvalitásában olyan magas mércét kíván állítani, amely mind a jelenlegi, mind a jövőbeni művészeti életben etalon értékévé válhat. Ebben az értelemben oktató, nevelő szándékot is felvállal a műsorok szerkesztése.
A Művészeti Társaság műsorait nemcsak a fővárosban, hanem esetenként vidéken, lehetőleg a kulturálisan kevésbé ellátott területeken, megfelelő műemléki környezetben is elő kívánja adni.

A Művészi Társaság tevékenységi köre kiterjed kiállítások, konferenciák szervezésére, művészeti kiadványok létrehozására, film- és TV-felvételek készítésében való közreműködésre, fiatal művészek képességfejlesztésére, archívumok, könyvtárak létesítésére, digitalizálására.